Hold-undervisning

LEG – SUNDHED – TRIVSEL

Fast holdundervisning - kendetegn

Historie bag gold undervisning
 
Natasha Ivanova, kvinden bag StreetX har beskæftiget sig med gadeidræt, parkour og socialt arbejde i over 10 år. Siden 2012 har StreetX udbudt meningsfulde tilbud indenfor kultur, fritids og socialt arbejde, som nu  undervisere over 300 børn og unge i Københavns-området ugentligt og aktivere mere end 2.000 børn og unge gennem workshops og aktiviteter på skoler, gennem forløb og via Parkour Camps m.m. 
 
Vores værdier
 
Parkour handler om at se på udfordringerne med en løsnings-orienteret tilgang, ved at komme fra punkt A til punkt B så effektivt som muligt. StreetX udruster næste generation med værktøjer til at udvikle sig selv personligt, overvinde sin frygt og opnå sit fulde potentiale.  
StreetX instruktører  præsenterer parkour som mere end bare fysiske skills. Parkour er en legende fysisk praksis som tydeliggører sammenhængen mellem krop, sind og ånd på en sjov og praktisk måde. Vi underviser i et ‘parkour mindset’ og en filosofi som handler om at overkomme forhindringer med glæde, respekt og tålmodighed.
 

Fast holdundervisning - formål

Mentaltræning

Et særligt fokusområde i hver undervisning kalder vi ‘mentaltræning’.
Her får eleverne gennem lege, øvelser og refleksion styrket deres fællesskabs -følelse og udviklet deres kompetencer i det sociale sammenspil. Mentaltræning skaber et rum til den enkelte hvor eleverne bliver udfordret og opmuntret i at tænke kreativt og også flytte deres egne grænser.  
  • Give en følelse af succes og sammenhold.
  • Lære både at udfordre og respektere egne grænser.
  • Sætte pris på processen og glæden ved at blive udfordret.
  • Øge motivationen til en social og fysisk livsstil.
  • Opleve samhørigheden i et lokalt, nationalt og globalt fællesskab. 
Fælles for alle faste hold
Om vinteren bliver de “hårde” parkour-redskaber tit suppleret med gymnastikmåtter, mini-trampolin eller air-track så børnene trygt kan undersøge og øge deres skills på en legende måde.
Da parkour IKKE er en konkurrence-sport, udfordrer vi børnene i forhold til dem selv og opmuntrer dem til IKKE at måle sig med andre.