Parkour Undervisning

LEG – SUNDHED – TRIVSEL

Parkour Undervisning - Tilgang

 
Vores tilgang til Parkour
 
Parkour handler om at se på udfordringerne med en løsnings-orienteret tilgang. At komme fra punkt A til punkt B så effektivt som muligt. StreetX udruster den næste generation med værktøjer til at udvikle sig personligt, overvinde sin frygt og opnå sit fulde potentiale.

StreetX instruktører præsenterer parkour som mere end fysiske færdigheder. Parkour er en sjov fysisk praksis som tydeliggør sammenhængen mellem krop, sind og ånd. Vi underviser i et ‘parkour mindset’ og en filosofi som omhandler at overkomme forhindringer med glæde, respekt og tålmodighed.
 
Historien bag StreetX
 
Natasha Ivanova, kvinden bag StreetX har beskæftiget sig med gadeidræt, parkour og socialt arbejde i over 10 år. Siden 2012 har StreetX udbudt meningsfulde tilbud indenfor kultur, fritids og socialt arbejde, hvilket gør at vi underviser over 300 børn og unge i Københavnsområdet ugentligt og som derudover aktivere mere end 2.000 børn og unge gennem workshops, aktiviteter på skoler, via Parkour Camps etc.
 

Parkour Undervisning - Formål

Mentaltræning

En af vores fokusområder, som vi inkluderer i hver undervisning er, ”Mentaltræning”.
Her får eleverne gennem lege, øvelser og refleksion styrket deres fællesskabsfølelse og udviklet deres kompetencer i det sociale sammenspil. Mentaltræning skaber et rum til den enkelte, hvor eleverne bliver udfordret og opmuntret i at tænke kreativt og også flytte deres egne grænser.
 
Mentaltræningen er med til at:
  • Give en følelse af succes og sammenhold.
  • Lære både at udfordre og respektere egne grænser.
  • Sætte pris på processen og glæden ved at blive udfordret.
  • Øge motivationen til en social og fysisk livsstil.
  • Opleve samhørigheden i et lokalt, nationalt og globalt fællesskab.
Fælles for alle faste hold
Om vinteren bliver de “hårde” parkour-redskaber tit suppleret med gymnastikmåtter, mini-trampoliner eller en air-track, så børnene trygt kan undersøge og øge deres færdigheder uden at vejrforhold bliver en forhindring.
Da parkour IKKE er en konkurrencesport, udfordrer vi børnene og opmuntrer dem til IKKE at måle sig med andre.